De Stem van Woede en Wil

10 januari 2020 10:00 - 17:00


Kaartjes Prijs Winkelmand

De Stem van Woede en Wil

 

Woede is een natuurlijke kracht die ons helpt onze grenzen te ervaren én in beweging te komen. Onze stem is een geweldig middel om die innerlijke kracht naar buiten te brengen. Woede heeft eigenlijk maar twee dingen nodig, jouw eigen stem en contact.

In deze eendaagse workshop werken we met dit thema.

Het is voor ons mensen helemaal niet zo eenvoudig om met de kracht die woede in zich draagt te kunnen omgaan. Ken je het dat je denkt dat je nooit boos bent, dat je echt niet weet waar dat in jou zou kunnen zitten. Of dat je geleerd hebt om rustig te moeten blijven, je in te houden. Of heb je juist een voorbeeld gehad waarin woede helemaal niet beheerst werd? Neem je soms een boze ondertoon waar in je woorden? Of ga je huilen als je eigenlijk woede voelt. Misschien word je buitenproportioneel kwaad en kan je je drift haast niet beteugelen? Of ben je bang van andermans woede en stel je alles in het werk om die op afstand te helpen houden of voel je minachting voor mensen die makkelijk boos worden?

Er kan veel verwarring zijn over dit thema.

We hebben mogelijk als kind al verwarrende boodschappen gekregen over onze gezonde vrije wil en over het uiten van onze kracht. Menig kind heeft te verstaan gekregen dat al te heftige energie teruggehouden moet worden. Zo kan boosheid die niet als zodanig herkend wordt je ook maken tot iemand die veel moppert. Dan sluimert het in een milde vermoeiende vorm voort i.p.v. dat de vitale kracht die woede eigenlijk is, adem krijgt, tot vorm kan komen, naar buiten kan komen als een vrije creërende stroom.

We hebben allemaal die natuurlijke kracht in ons. Een kracht die we zelf kunnen dragen en die eigenlijk heel eenvoudig aangeeft: dít wil ik wel en dít wil ik niet. Maar de kracht van boosheid heeft wel contact nodig. Contact met de grond en contact met een ander mens. Het doet ertoe dat je ontmoet wordt, dat het ergens aan kan komen waar jij mee leeft, dat je daarin ontvangen wordt.

Jouw stem, jouw geluid, is een geweldige vorm om mee naar buiten te komen. Zo kan de kracht van jouw woede uitmonden in een prachtig lied.

 

Praktisch:

Docenten: Sarah Jens en Anna Fernhout, die ook de gitaarbegeleiding doet

Aantal deelnemers: max 12

Datum:

Plaats: Amsterdam

Prijs: 125,-